Vergroot juist nu de kennis van medewerkers met online trainingen

De laatste jaren hebben veel Nederlandse werkgevers al een thuiswerkdag ingericht. Eens per week of eens per maand kan en mag een medewerker thuis werken. Ongeveer 40 procent van de Nederlandse werknemers was dan ook al gewend om zo af en toe eens thuis te werken voordat het Corona-virus in ons land kwam.

Het Corona-virus dwong ons direct om volledig thuis te gaan werken. Dit leverde niet alleen de nodige uitdagingen op voor werknemers, zeker voor hen die ook de kinderen thuis hadden, maar het leverde ook uitdagingen voor werkgevers op. Werkgevers schraapten taken bij elkaar om medewerkers bezig te houden. Er is een betere optie: laat werknemers online trainingen volgen! Wij hebben een breed aanbod aan online trainingen die je heel gemakkelijk kunt volgen!

Volledig thuis werken is niet altijd mogelijk

Veel bedrijven hebben ontdekt dat het goed mogelijk is om medewerkers thuis te laten werken. Zelfs bedrijven die eerder niets wilden weten van thuis werkende medewerkers zijn nu ‘fan’ van de nieuwe werkwijze. Toch blijkt in de praktijk ook dat het werken in de thuisomgeving niet altijd mogelijk is. Bepaalde taken moeten gewoonweg op de werklocatie worden uitgevoerd. Niet al het werk kan vanuit de keuken of de zolderkamer worden verricht. Een deel van de werkgevers ontdekte dan ook dat het lastig is om ervoor te zorgen dat medewerkers echt een hele dag werk hadden. Een halve dag werken en alles was al klaar.. Wilt u uw medewerkers aan de slag houden, maar is hier onvoldoende werk voor? Dan is nu hét moment om online trainingen aan werknemers aan te bieden.

Nu is hét moment voor online ontwikkeling

De FNV raadde werkgevers half maart al aan om werknemers online trainingen aan te bieden. Nu we toch allemaal zo veel mogelijk thuis moeten blijven is het ideaal om aan ontwikkeling te werken in de eigen omgeving. Werkgevers doen er goed aan om werknemers de kans te bieden zichzelf te ontwikkelen door middel van online cursussen.

Deze zijn makkelijk te volgen en natuurlijk ideaal in deze coronatijd. Investeer op deze manier in werknemers en u kunt er straks, als alles achter de rug is en we weer op het werk mogen verschijnen, goed van profiteren. Alle medewerkers komen terug met een grotere kennis, meer competenties en betere vaardigheden.

E-Learning is zeer effectief

Een deel van de Nederlandse werkgevers zette hun vraagtekens bij de online trainingen. Hierbij ging het vooral om werkgevers die gewend zijn fysieke, persoonlijke cursussen aan te bieden. Is e-learning wel effectief, was de vraag. Onderzoek wijst uit dat dit zeker het geval is. Kennis en vaardigheden worden gemiddeld 50 procent sneller aangeleerd via online trainingen dan via klassikale trainingen. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat medewerkers bij online scholing zelf kunnen bepalen hoe en wanneer zij leren. Onderzoek dus of je een eigen online academy kunt starten

Pak uw kans om uw medewerkers te trainen

De coronatijd is niet leuk, voor niemand. Toch hebben we nu eenmaal met dit Corona-virus te maken en dat betekent dat we er het beste van moeten maken. Pak deze gelegenheid aan om uw medewerkers te trainen middels online trainingen, zodat zij straks (nóg) beter presteren op de werkvloer. Ook bij EarlyBridge hebben we de nodige maatregelen moeten nemen en aanpassingen moeten maken.

Wij hebben inmiddels ruime ervaring met online programma’s en het geven van diverse trainingen in Virtual Classrooms. Wij staan altijd voor u klaar, ook in deze tijd. Ontdek eenvoudig wat wij voor u kunnen betekenen, zowel met op maat gemaakte online programma’s als ons online open aanbod. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Vorig bericht
Boektip: Mindhacking voor Teams – Vergroot je invloed
Volgend bericht
Optimaal verder aan het werk na corona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.