De learner experience, ook wel LX genoemd, staat in direct verband met de user experience, UX. Het is namelijk zo dat de term zijn oorsprong in de softwarewereld vindt, waar de learner experience zich op de user experience richt. Door aandacht te besteden aan de LX kan de UX effectief worden verbeterd wanneer er op drie punten wordt gefocust. EarlyBridge geeft u inzicht in deze drie aandachtspunten.

1. Het leveren van waarde

Het leveren van waarde is belangrijk voor iedere klant. Het betekent namelijk dat geen seconde van het leven van de klant wordt verspild door een verkeerde aanpak. Een optimale user experience ontstaat dus wanneer we waarde leveren in de vorm van een oplossing die daadwerkelijk het probleem van de gebruiker op kan lossen.

2. Het bieden van gebruiksgemak

Een effectieve UX is een user experience die ervoor zorgt dat de gebruiker het eenvoudig vindt om te navigeren en om processen te doorlopen. Het is volledig duidelijk hoe de gebruiker iets moet gebruiken. Iedere stap wordt begrepen, waardoor het proces snel kan worden doorlopen. Ook hierbij geldt dat er geen seconde wordt verspild. Door te zorgen voor gebruiksvriendelijkheid, ofwel gebruiksgemak, zorgen we voor meer waarde.

3. Het zorgen voor blijdschap

Blijdschap is een punt dat vaak wordt vergeten. Een customer experience kan als heel snel, effectief en eenvoudig worden ervaren, maar wordt iemand er ook daadwerkelijk blij van? Een goede user experience hoort de gebruiker echt te verheugen.

Effectief in elke branche

De learner experience vindt, zoals eerder aangegeven, de oorsprong in de softwarebranche. Toch kunnen LX en UX in de praktijk verwijzen naar de meest uiteenlopende ervaringen in alle branches en bij alle activiteiten en evenementen. Het bieden van een effectieve user experience is belangrijk. Er is altijd ruimte voor verbetering. De wereld staat immers niet stil en alles blijft ontwikkelen.

Wilt u zorgen voor een optimale UX voor uw klanten? EarlyBridge helpt u graag verder. Wij komen graag langs om een maatwerk programma voor uw organisatie en doelen samen te stellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.