Verbeter de klantrelatie met 2FA op de website!

De klantrelatie verbetert door te zorgen voor 2FA op uw website. Wat is 2FA nu precies? Dit staat voor 2 Factor Authentication en het zorgt ervoor dat er twee factoren worden ingezet om in te loggen. Uw klanten profiteren op deze manier van extra veiligheid. Online veiligheid is op dit moment erg belangrijk. Door te zorgen voor 2FA op uw website geeft u aan dat u geeft om de online veiligheid van uw klanten, waardoor zij u zeker beter zullen waarderen.

Wachtwoorden zijn vaak veel te eenvoudig

Wanneer er geen 2FA aanwezig is op de website, dan loggen klanten over het algemeen in met enkel een wachtwoord. Dit wachtwoord bedenken zij zelf. In bepaalde gevallen wordt er wel aangegeven waar een wachtwoord aan dient te voldoen. Toch blijken de meeste door klanten zelf bedachte wachtwoorden veel te eenvoudig. Wachtwoorden zoals ‘welkom’ en ‘123456 ‘ komen vaker voor dan gedacht wordt. Het spreekt voor zich dat dit makkelijk te kraken is, zeker ook omdat mensen vaak voor veel verschillende websites hetzelfde eenvoudige wachtwoord gebruiken. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee, vooral nu er in deze tijd steeds meer gevoelige informatie op wordt geslagen in de omgeving achter deze wachtwoorden.

Risico voor de klant en voor uw bedrijf

Eenvoudige wachtwoorden brengen vanzelfsprekend risico voor de klant mee. Klanten willen niet dat hun persoonlijke gegevens op straat komen te liggen. Voor uw bedrijf brengt dit ook risico’s met zich mee. Wanneer gevoelige informatie op straat komt te liggen, dan raakt uw imago in de meeste gevallen flink beschadigd. Met 2FA kan dit goed worden voorkomen.

Het gaat vaak om een wachtwoord en een sms

Een heel bekend voorbeeld van 2FA is het wachtwoord gevolgd door een sms-code. Klanten voeren dus eerst hun wachtwoord in op de website, waarna zij een sms op de smartphone ontvangen waarin een code staat vermeld. Deze code is elke keer anders en dient op de website te worden ingevoerd. Pas hierna kan men naar de persoonlijke online omgeving. Hackers kunnen het wachtwoord wel kraken, maar hebben de mobiele telefoon niet in het bezit om ook de code in te kunnen voeren. Zij kunnen dus niet bij de persoonlijke gegevens komen.

Verbeter uw relaties met 2FA

In de praktijk biedt 2FA op de website dus belangrijke voordelen voor zowel klanten als voor uw bedrijf. De klantrelatie verbetert, doordat de klant weet dat u zich bekommert om hun online veiligheid. Zo zijn er natuurlijk meer zaken die u kunt doen om de relaties met uw klanten te verbeteren. EarlyBridge denkt hierin graag met u mee. Neemt u gerust eens vrijblijvend contact met ons op om te ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen.

Vorig bericht
Help! Mijn team wil niet veranderen!
Volgend bericht
Productiviteit in kantoortuinen erg laag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.