Van onzekerheid naar verbinding en groei, de post-corona-uitdaging.

Met de terugkeer naar kantoor is een nieuw begin in zicht. We kunnen binnenkort weer bij elkaar zijn. In onze persoonlijke omgeving en ook op kantoor. Ons werk heeft zich de afgelopen periode vooral gekenmerkt door het werken op afstand. Daarmee zijn veel informele contactmomenten weggevallen en hebben we veel tijd achter het beeldscherm doorgebracht. De verbinding met elkaar, het team en het bedrijf heeft een sterke inhoudelijk focus gekregen.

De gedachte dat we na 18 maanden de draad weer gewoon oppakken is niet aan de orde. Iedereen is de afgelopen periode op zijn manier geraakt door de pandemie. Sommige mensen hebben ‘life-changing events’ meegemaakt op persoonlijk en professioneel vlak. Het leven is anders geworden. Daarmee zijn oude gewoontes en werkpatronen noodgedwongen de afgelopen tijd doorbroken. Organisaties krijgen nu de kans om een reset te doen en nieuwe gewoontes vorm te geven op waarden, normen en werkwijzen.

The Human Connection

Er komt een nieuwe periode aan waarin mensen opnieuw met elkaar de kaders kunnen bepalen en een nieuw stempel kunnen drukken op de cultuur. Het gaat om re-connecting met de eigen ambities, die van het team en van de organisatie.

Deze ‘window of opportunity’ is klein. Het is van belang dat leidinggevenden en HR-teams nu in actie komen. Het is van belang nu regie te pakken en ‘by design’ mensen te ondersteunen in re-connecting met zichzelf en elkaar. De human connection weer maken met het bedrijf en de organisatie. Samen weer landen, aandacht geven aan wat men is overkomen en hoe men er nu in staat bespreekbaar maken. Hoe komen we als team weer in de flow?

Zoeken naar verbinding

De disruptie door de pandemie biedt kansen om deze menselijke energie te vangen en nieuw gedrag te innoveren. Medewerkers gaan zoeken naar verbinding met zichzelf en met elkaar in de context van het werk. Het is een kans om nieuwe energie te creëren en in beweging te komen rondom onze purpose en doelen, door nieuw gedrag met elkaar neer te zetten.Teams kunnen terug naar af zijn. Ze gaan terug naar de stormingfase van Tuckman. Dit vergt nieuwe aandacht voor teamontwikkeling. Dit is een kans om teams te ondersteunen richting optimaal aanpassingsvermogen, weerbaarheid en flexibiliteit.

Organisaties kunnen mensen ondersteunen en begeleiden om deze energie te vangen en te activeren. Ze kunnen deze kans benutten om de human connection te prioriteren en vorm te geven aan de toekomst. Deze keus is een ‘defining moment’ dat lef vereist. Wordt 2021 voor jou het jaar van de grote reset? Hoe ga je deze nieuwe energie vangen en richting geven? Laat je het gewoon gebeuren of zet je het moment naar je hand?

EarlyBridge biedt impactvolle Onboarding programma’s én Team Boosts! aan die passen bij deze tijd. Programma’s die gericht zijn op vernieuwing, aanpassing en groei. Programma’s die jou en jouw organisatie vooruit helpen, juist nu! Als je interesse hebt in hoe jij en jouw organisatie hierin de regie kunnen pakken, neem dan contact met ons op. Wij sparren graag met je.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.