Top 10 uitdagingen om medewerkers te trainen

Het is belangrijk dat medewerkers regelmatig opleidingen en trainingen volgen. Hierdoor blijven ze bij met hun kennis over werkprocessen en werken ze gelijk aan hun persoonlijke ontwikkeling. Bedrijven die medewerkers zelf trainen lopen tegen verschillende uitdagingen aan. Dit zorgt er in de praktijk vaak voor dat de trainingen niet zo effectief zijn als wenselijk is. Een externe trainer heeft vaak meer resultaat. EarlyBridge geeft u een overzicht van de top 10 uitdagingen waar bedrijven tegenaan lopen bij het trainen van medewerkers.

Motivatie en betrokkenheid

Wanneer medewerkers onvoldoende gemotiveerd en betrokken zijn, dan heeft een training aanzienlijk minder effect dan wanneer de medewerkers een volle inzet leveren. De training moet relevant zijn en passen in het huidige werkschema.

Problemen met leidinggevenden

Medewerkers die een minder goede band met de leidinggevenden hebben brengen minder van de trainingen in de praktijk dan medewerkers die op goede voet staan met hun leidinggevenden. De sfeer en onderlinge verhoudingen op de werkvloer moeten dus kloppen.

Problemen met de werkomgeving

De werkomgeving moet goed bij de medewerkers passen én bij de nieuw aangeleerde manier van werken. Er zijn bedrijven die dit niet goed weten te realiseren. Als een medewerker niet lekker in de organisatie zit, dan zal deze ook minder enthousiast deelnemen aan een training.

Gebrek aan tijd

Het trainen van medewerkers kan soms moeilijk in te plannen zijn door drukte in het bedrijf. Hierdoor wordt er bijvoorbeeld geen ruimte vrijgemaakt voor reinforcement, waardoor de training minder effectief is. Zorg er altijd voor dat u nadenk over het traject ná de training om de kennis optimaal te borgen.

Beperkt budget

Door beperkingen in het budget komt het voor dat medewerkers onvoldoende getraind worden of dat bepaalde medewerkers moeten worden uitgesloten van de training. Een gemiste kans vinden wij.

Verschillende niveaus van vaardigheid / kennis

Veel bedrijven ervaren moeite met het realiseren van effectieve trainingen die geschikt zijn voor medewerkers die functioneren op verschillende niveaus en op diverse kennislevels. Een oplossing hierbij is het aanbieden van meerdere trainingen voor beginners en gevorderden.

Te veel inhoud die altijd verandert

Bedrijven die actief zijn in branches die snel en sterk ontwikkelen zien het soms als onmogelijk om een training aan te bieden aan medewerkers lange tijd baat bij hebben.

Ineffectief trainingsmateriaal

Ineffectief trainingsmateriaal brengt het niveau en het effect van de training omlaag. Toch hebben veel bedrijven moeite met het vinden en toepassen van effectief trainingsmateriaal.

Technologie en toegankelijkheidsproblemen

Een deel van de bedrijven ervaart beperkingen op technologisch gebied of op het vlak van toegankelijkheid, waardoor trainingen onvoldoende effectief zijn voor de medewerkers.

Meerdere talen

Steeds meer bedrijven hebben medewerkers in dienst die een andere taal spreken en voor wie een training in het Nederlands onbegrijpelijk is. Deze bedrijven zien vaak geen mogelijkheden om deze medewerkers toch de nodige training aan te bieden.

Maatwerk trainingen mét reinforcement

EarlyBridge adviseert en ondersteunt organisaties om een zo effectieve training te faciliteren. Wij geven al jaren trainingen aan teams en weten dus precies wat de valkuilen zijn. Wij bieden diverse workshops en maatwerk trainingstrajecten met reinforcement voor een optimaal resultaat. Bent u benieuwd naar wat wij voor u en uw medewerkers kunnen betekenen? Neemt u dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

Vorig bericht
Inspelen op marktontwikkelingen: 4 inzichten
Volgend bericht
Leren op de werkvloer is het nieuwe trainen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.