Vraagt u zich weleens af waarom het resultaat van trainingen in veel gevallen slechts matig is? Wij geven u graag het antwoord. Dit heeft namelijk alles te maken met een belangrijke ‘kwaliteit’ die mensen bezitten. We hebben het over de kwaliteit van het vergeten.

Wij zijn ons bewust van deze bijzondere kwaliteit en kunnen u ook een oplossing bieden, zodat er wel een optimaal resultaat wordt behaald met de trainingen. Trainingen worden namelijk effectiever met reinforcement. In de artikel lichten we graag toe hoe dit werkt.

Training zonder resultaat

Trainingen zijn vanzelfsprekend bedoeld om nieuwe kennis te vergaren en nieuwe zaken aan te leren. Direct na een training kunnen deelnemers vaak nog goed vertellen wat zij precies geleerd hebben. Binnen een paar dagen start het proces van vergeten en als er geen herhaling is dan is binnen enkele weken de hele inhoud van de training uit het geheugen gewist. Alles vervalt weer in het oude. Zonde van de training en zonde van de investering. Dit proces van vergeten wordt helder uitgelegd in de Ebbinghaus forgetting curve.

Ebbinghaus forgetting curve

De Ebbinghaus forgetting curve laat zien hoe ‘vergeten’ eigenlijk werkt. Hierin wordt duidelijk gesteld dat de snelheid van het vergeten afhankelijk is van meerdere factoren. De grafiek van de Ebbinghaus forgetting curve geeft weer dat mensen de neiging hebben om nieuw aangeleerde kennis te halveren binnen een tijdsbestek van een paar dagen tot enkele weken, afhankelijk van het persoonlijke geheugen. Het verlies van minstens de helft aan nieuw vergaarde kennis kan worden voorkomen door het aangeleerde materiaal bewust een aantal keren te herhalen in deze periode.

Gevolg na een training

De grafiek laat eigenlijk zien wat het gevolg is na een training. Wanneer aangeleerde kennis direct in de praktijk kan worden gebracht is de training effectief. Helaas is dit in veel  gevallen niet het geval. Hierdoor is de inhoud van de training vaak al gedeeltelijk of zelfs geheel verdwenen voordat het in de praktijk kan worden gebracht. De productiviteit na een traditionele training verhoogt dan ook gemiddeld met slechts 22 procent.

Ga voor reinforcement

Reinforcement maakt trainingen effectiever. Wij hebben het EarlyBridge Training Reinforcement systeem ontwikkeld. Met dit systeem ontstaat er een productiviteitsverhoging van gemiddeld 79 procent. Dat is een behoorlijk verschil! Dit heeft vooral te maken met het feit dat medewerkers in de maanden na de training zogenaamde ‘mindmarkers’ ontvangen.

Wilt u meer weten?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het EarlyBridge Training Reinforcement systeem? Wij informeren en adviseren u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.