Aanvraag Individuele coaching
Vraagt u zich weleens af waarom het resultaat van trainingen in veel gevallen slechts matig is? Wij geven u graag het antwoord. Dit heeft namelijk alles te maken met een belangrijke ‘kwaliteit’ die mensen bezitten. We hebben het over de kwaliteit van het vergeten.
Wij zijn ons bewust van deze bijzondere kwaliteit en kunnen u ook een oplossing bieden, zodat er wel een optimaal resultaat wordt behaald met de trainingen. Trainingen worden namelijk effectiever met reinforcement. In de artikel lichten we graag toe hoe dit werkt.
Trainingen zijn vanzelfsprekend bedoeld om nieuwe kennis te vergaren en nieuwe zaken aan te leren. Direct na een training kunnen deelnemers vaak nog goed vertellen wat zij precies geleerd hebben. Binnen een paar dagen start het proces van vergeten en als er geen herhaling is dan is binnen enkele weken de hele inhoud van de training uit het geheugen gewist. Alles vervalt weer in het oude. Zonde van de training en zonde van de investering. Dit proces van vergeten wordt helder uitgelegd in de Ebbinghaus forgetting curve.
De Ebbinghaus forgetting curve laat zien hoe ‘vergeten’ eigenlijk werkt. Hierin wordt duidelijk gesteld dat de snelheid van het vergeten afhankelijk is van meerdere factoren. De grafiek van de Ebbinghaus forgetting curve geeft weer dat mensen de neiging hebben om nieuw aangeleerde kennis te halveren binnen een tijdsbestek van een paar dagen tot enkele weken, afhankelijk van het persoonlijke geheugen. Het verlies van minstens de helft aan nieuw vergaarde kennis kan worden voorkomen door het aangeleerde materiaal bewust een aantal keren te herhalen in deze periode.
De grafiek laat eigenlijk zien wat het gevolg is na een training. Wanneer aangeleerde kennis direct in de praktijk kan worden gebracht is de training effectief. Helaas is dit in veel gevallen niet het geval. Hierdoor is de inhoud van de training vaak al gedeeltelijk of zelfs geheel verdwenen voordat het in de praktijk kan worden gebracht. De productiviteit na een traditionele training verhoogt dan ook gemiddeld met slechts 22 procent.
Reinforcement maakt trainingen effectiever. Wij hebben het EarlyBridge Training Reinforcement systeem ontwikkeld. Met dit systeem ontstaat er een productiviteitsverhoging van gemiddeld 79 procent. Dat is een behoorlijk verschil! Dit heeft vooral te maken met het feit dat medewerkers in de maanden na de training zogenaamde ‘mindmarkers’ ontvangen.
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het EarlyBridge Training Reinforcement systeem? Wij informeren en adviseren u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op.
Ben jij geïnteresseerd in Teaming en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies.
In de onbevreesde organisatie bespreekt Amy Edmondson in drie delen de kracht, de toepassingen op het werk en de creatie van een onbevreesde organisatie, een organisatie waarin het leiderschap een veilige ruimte creëert voor diversiteit en inclusie. Dit speelt een sleutelrol in organisaties die zich willen richten op groei, duurzaamheid en innovatie. Na het invullen van de onderstaande velden kan u de boekbespreking als document (pdf) downloaden.De onbevreesde organisatie
Extreme Teaming is een boek met een actuele boodschap die de kern blootlegt van succesvolle bedrijfsvoering: vertrouwen creëren en kaders zetten. Stap voor stap leggen de auteurs hoe leiders via Teaming succesvol kunnen bijdragen aan de bedrijfsvoering op het gebied van innovatie, productiviteit en conflictoplossing. Na het invullen van de onderstaande velden kan u de boekbespreking als document (pdf) downloaden.Extreme Teaming
Teaming is gebaseerd op het idee dat we, in een complexe omgeving met uitdagende opdrachten en een continu veranderende klantvraag, nooit meer uit kunnen gaan van statische concepten. We hebben alles en iedereen nodig om innovaties te doen, om resultaten te boeken en om mensen betrokken te laten zijn. Leiders worden uitgedaagd zowel op het gebied van motiveren als faciliteren. Na het invullen van de onderstaande velden kan u de boekbespreking als document (pdf) downloaden.Teaming
Als leiders verandering willen faciliteren en de ontwikkeling van individuen en teams stimuleren dan heb je gedeelde beelden nodig. Overeenstemming over modellen en concepten waardoor de discussie effectiever kan worden gevoerd, snelheid in besluitvorming wordt gerealiseerd en de verbinding tussen mensen tot stand kan komen.
Het versterken en ontwikkelen van aanpassingsvermogen. Motiveren van mensen door aandacht te besteden aan het versterken van kennis en vaardigheden. Daarbij is voor Teaming leidend dat de focus ligt op wendbaarheid als kerncompetentie. Wendbare individuen en teams leiden in Teaming tot het optimaal gebruik van informatie en kwaliteiten. Daarbij worden statische modellen losgelaten.
Teaming valt of staat bij de inbreng van kennis, vaardigheden en expertise van binnen en buiten bestaande teams. Inbreng van mensen die meningen willen geven, vragen durven stellen en uitdagingen doen. Daarvoor creëert een leider de atmosfeer waarin dit mogelijk is. Oprechte nieuwsgierigheid en continu leren zijn de leidende begrippen hierin.
Mensen motiveren en de focus op relaties en communicatie leggen kan alleen als er een visie als het fundament onder een beweging. Mensen hebben als individu en als teamlid een perspectief nodig om keuzes te kunnen maken en commitment te laten zien. Vooral het omarmen van het waarom achter een visie is daarbij van belang. Niet het corporate papier maar het eigen verhaal is daarbij leidend