Hebben we in de toekomst nog wel een trainer nodig? Regelmatig reist dit onderwerp op of de trainer nog wel echt belangrijk is bij het volgen van een training. We zien dan ook steeds meer trainingen die online worden verzorgd en waarbij totaal geen persoonlijk contact plaatsvindt. In de praktijk zien we ook dat dergelijke trainingen niet zo effectief zijn als trainingen waarbij een trainer fysiek aanwezig is. Dit is direct een teken dat de trainer zeker nog belangrijk is.

Trainer is de bepalende factor

Er kan gezegd worden dat een trainer dé bepalende factor is in het succes van de training. Wanneer mensen uitsluitend online een training volgen, dan missen zij het element dat ervoor kan zorgen dat er daadwerkelijk een blijvende gedragsverandering wordt gerealiseerd. Dit element is de trainer. Fysieke trainingen zijn eigenlijk altijd effectiever en resultaatgerichter dan online trainingen als het gaat om gedragsverandering.

Direct online contact met de trainer

Er is een mooie middenweg. Er zijn trainingen waarbij de trainer wel direct in contact staat met de cursist, maar niet fysiek. Tegenwoordig kennen we natuurlijk eindeloos veel communicatiemogelijkheden. In deze tijd kan de trainer aanwezig zijn zonder er te zijn, bijvoorbeeld door middel van Skype of webinars. Deze optie is beter dan de online training waarbij de trainer nooit gezien wordt. Ook dit is een teken dat de trainer een belangrijke rol speelt.

Samen trainen voor de beste resultaten

Uiteindelijk zijn de trainingen waarbij de trainer aanwezig is het meest effectief. Geen online programma kan de stof zo goed, zo nauwkeurig en zo levendig overbrengen als een trainer. De trainer is dus zeker wel echt nodig bij trainingen. Het beroep raakt zeker niet uitgestorven. Daarnaast blijkt ook dat niet alleen de trainer een positieve invloed heeft op het resultaat van de training. De medecursisten hebben dat ook. Het gevoel van samen trainen zorgt voor betere prestaties.

Tevens registreren onze hersenen veel meer emoties bij face-2-face contact en hiermee worden hormonen aangemaakt die een geluksgevoel kunnen geven waardoor het geleerde een positieve associatie krijgt.

Zorg voor de juiste manier van trainen

Trainingen zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Wanneer u een training wilt realiseren voor het optimaliseren van uw klantcontact, dan is het belangrijk om de training te laten verzorgen door de juiste partij. Wij geven o.a. trainingen overBovenkant formulier:Onderkant formulier

U bent dan bij ons van harte welkom. Wilt u uw klantcontact verbeteren? Volg een training, workshop of neem contact op voor advies op maat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.