Aanvraag Individuele coaching
Bedrijven zijn allemaal wel bekend met de customer journey, ofwel de klantreis. Toch kan niet elk bedrijf daadwerkelijk alle stappen van de eigen klantreis benoemen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er niets op papier staat. Wanneer een ondernemer gevraagd wordt naar de klantreis, dan is de kans groot dat hij of zij uit het hoofd een rijtje fases opsomt. Maar, wat gebeurt er precies in deze fases?
Hoe voelt de klant zich hierbij en is het mogelijk om een betere klantreis te realiseren door verbeteringen in bepaalde fases aan te brengen? Hierin is onvoldoende inzicht. Het is belangrijk om de klantreis visueel te maken. EarlyBridge geeft u een paar stappen om mee te beginnen.
Vragen we een ondernemer hoe zijn of haar ideale klant eruit ziet, dan kan de ondernemer deze in grote lijnen beschrijven. Vaak is de leeftijdscategorie van de doelgroep bekend, om een voorbeeld te noemen. Maar hoe zit het met de details? Vaak zijn deze onbekend, terwijl juist hierin belangrijke informatie ligt. Ontwikkel daarom een buyer persona, ofwel een profiel van de ideale klant. Waar woont deze klant? Hoe oud is de klant en wat is de burgerlijke staat? Hoeveel verdient deze klant en waar komt dit inkomen precies vandaan?
Wanneer u een customer journey map gaat maken, om de customer journey visueel te maken, dan is het belangrijk om dit per fase te doen. Splits de hele klantreis dus op in de verschillende fases die worden doorlopen en ontdek welke doelen een klant heeft binnen elke fase die wordt doorlopen. Wat is het doel van de klant en op welke manier kunt u hieraan tegemoet komen in de betreffende fase?
Ieder contactmoment met een klant is waardevol. Dit betekent dat het allereerste contactmoment, vóórdat iemand klant is, even belangrijk is als het contactmoment dat plaatsvindt na het verlenen van de service of het verkopen van het product. Ontdek op welke manieren er contact wordt gelegd tussen uw bedrijf en uw (potentiële) klant. Zijn al deze contactmomenten wel goed voorbereid en ingericht? Wordt er goed ingespeeld op de behoeften van de (potentiële) klant op dat moment? Hoe bieden die contactmomenten meerwaarde aan de persoon die contact opneemt?
Binnen vrijwel iedere klantreis is wel enige vorm van āruisā te vinden. Puntjes waarop het net allemaal niet loopt zoals de klant het wel graag zou willen zien. Er zijn altijd wel pijnpuntjes te vinden die vragen om verbetering. Ontdek waar deze pijnpunten liggen en ga ermee aan de slag om deze punten weg te vagen van de customer journey map. Door goed te luisteren naar uw klanten ontdekt u makkelijker waar de pijnpunten liggen, waardoor u er ook sneller op in kunt spelen.
Tijden veranderen, de manier van zaken doen verandert, uw bedrijf verandert en de consument verandert mee. Kortom, niets blijft lange tijd hetzelfde en het is belangrijk om de klantreis steeds aan te passen op de nieuwe situatie. Bekijk de customer journey map met regelmaat, controleer of er aanpassingen nodig zijn en optimaliseer.
Het is goed om de customer journey map minimaal eens per half jaar te optimaliseren. EarlyBridge helpt u en uw medewerkers graag bij het verbeteren van de klantreis via praktische trainingen. Wij vertellen u graag meer over wat wij precies voor u kunnen betekenen via ons open-inschrijf aanbod. Neem vrijblijvend contact met ons op.
Ben jij geĆÆnteresseerd in Teaming en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies.
In de onbevreesde organisatie bespreekt Amy Edmondson in drie delen de kracht, de toepassingen op het werk en de creatie van een onbevreesde organisatie, een organisatie waarin het leiderschap een veilige ruimte creƫert voor diversiteit en inclusie. Dit speelt een sleutelrol in organisaties die zich willen richten op groei, duurzaamheid en innovatie. Na het invullen van de onderstaande velden kan u de boekbespreking als document (pdf) downloaden.De onbevreesde organisatie
Extreme Teaming is een boek met een actuele boodschap die de kern blootlegt van succesvolle bedrijfsvoering: vertrouwen creƫren en kaders zetten. Stap voor stap leggen de auteurs hoe leiders via Teaming succesvol kunnen bijdragen aan de bedrijfsvoering op het gebied van innovatie, productiviteit en conflictoplossing. Na het invullen van de onderstaande velden kan u de boekbespreking als document (pdf) downloaden.Extreme Teaming
Teaming is gebaseerd op het idee dat we, in een complexe omgeving met uitdagende opdrachten en een continu veranderende klantvraag, nooit meer uit kunnen gaan van statische concepten. We hebben alles en iedereen nodig om innovaties te doen, om resultaten te boeken en om mensen betrokken te laten zijn. Leiders worden uitgedaagd zowel op het gebied van motiveren als faciliteren. Na het invullen van de onderstaande velden kan u de boekbespreking als document (pdf) downloaden.Teaming
Als leiders verandering willen faciliteren en de ontwikkeling van individuen en teams stimuleren dan heb je gedeelde beelden nodig. Overeenstemming over modellen en concepten waardoor de discussie effectiever kan worden gevoerd, snelheid in besluitvorming wordt gerealiseerd en de verbinding tussen mensen tot stand kan komen.
Het versterken en ontwikkelen van aanpassingsvermogen. Motiveren van mensen door aandacht te besteden aan het versterken van kennis en vaardigheden. Daarbij is voor Teaming leidend dat de focus ligt op wendbaarheid als kerncompetentie. Wendbare individuen en teams leiden in Teaming tot het optimaal gebruik van informatie en kwaliteiten. Daarbij worden statische modellen losgelaten.
Teaming valt of staat bij de inbreng van kennis, vaardigheden en expertise van binnen en buiten bestaande teams. Inbreng van mensen die meningen willen geven, vragen durven stellen en uitdagingen doen. Daarvoor creƫert een leider de atmosfeer waarin dit mogelijk is. Oprechte nieuwsgierigheid en continu leren zijn de leidende begrippen hierin.
Mensen motiveren en de focus op relaties en communicatie leggen kan alleen als er een visie als het fundament onder een beweging. Mensen hebben als individu en als teamlid een perspectief nodig om keuzes te kunnen maken en commitment te laten zien. Vooral het omarmen van het waarom achter een visie is daarbij van belang. Niet het corporate papier maar het eigen verhaal is daarbij leidend