Zo haalt u uw team uit de comfortzone!

Om een team effectiever te maken is het nodig om het teamgedrag te veranderen. Dit is niet mogelijk zonder dat de teamleden uit hun comfortzone stappen. Vaak zijn teamleden ‘vastgeroest’ in de gewoonten die zij binnen het team hebben ontwikkeld. Om de teamprestaties te verbeteren moeten zij het anders aan gaan pakken. Dat vraagt om gedragsverandering en dus om het uit de comfortzone stappen, maar hoe doet u dat?

Uit de comfortzone stappen is lastig

Binnen de eigen comfortzone voelt iedereen zich veilig en zeker. Alles binnen deze zone is bekend en voelt aan als ‘eigen’. Deze zone wordt omgeven door grenzen en alles wat buiten die grenzen valt voelt onveilig en onzeker. U kunt zich voorstellen dat dit geen prettig gevoel is en precies dat maakt het zo lastig om uit de comfortzone te stappen. Toch is dit wel nodig om nieuw gedrag aan te leren, want dit nieuwe gedrag ligt buiten de grenzen van de comfortzone. Iemand moet zich dus eerst onzeker en onveilig voelen voordat het nieuwe gedrag, buiten de grenzen van de comfortzone, kan worden aangeleerd. Wanneer dit eenmaal gebeurd is, het gedrag nieuwe gedrag eigen is gemaakt, dan valt het nieuwe gedrag binnen de comfortzone.

Hersenen reageren op uit de comfortzone stappen

Er wordt wel eens gedacht dat ‘buiten de comfortzone stappen’ enkel een gezegde is, maar niets is minder waar. Het is daadwerkelijk zo dat de hersenen hierop reageren. Doordat iemand iets anders doet dan normaal gesproken krijgen de hersenen als het ware een schrikreactie. De hersenen gaan aangeven dat er iets niet klopt en dit zorgt voor het onzekere en onveilige gevoel.

Met de ‘armentest’ kan iedereen zichzelf makkelijk uit de comfortzone halen. Kruis de armen eens over elkaar, zoals u waarschijnlijk heel vaak doet. Doe het vervolgens nog eens, maar kruis de armen dan andersom. Goede kans dat dit u in eerste instantie niet lukt, waardoor u even moet puzzelen hoe u de armen andersom kruist. Vervolgens voelt dit heel oncomfortabel en u wilt het liefst zo snel mogelijk de armen kruisen zoals u altijd doet. Dit gevoel wijst erop dat u zich buiten uw comfortzone bevindt.

Maak kennis met teams buiten de grenzen

De schrikreactie van de hersenen wanneer we iets anders dan anders doen zorgt ervoor dat we er weer zo snel mogelijk mee willen stoppen. U kunt uw team uit de comfortzone halen door hen eerst kennis te laten maken met deze schrikreactie van de hersenen. Wanneer zij deze reactie herkennen, en de gedachten die hierbij komen kijken, dan kunnen zij er weerstand aan bieden. Op deze manier wordt het makkelijker om nieuw gedrag aan te leren, en zo de teamprestaties te verbeteren.

Gedragsverandering gaat niet vanzelf

Het is belangrijk om goed te blijven realiseren dat gedragsverandering tijd kost. Het afleren van oud gedrag en het aanleren van nieuw gedrag is voor niemand eenvoudig. EarlyBridge helpt u hier graag bij. Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vorig bericht
Hoe beoordeel je teamideeën objectief?
Volgend bericht
Wat is het narratief van uw organisatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.