Shopgedrag van klanten in 2040: ready for it?

Het jaar 2040 lijkt nog een eind weg, maar uiteindelijk is het ook alweer bijna 20 jaar geleden dat we ons allemaal opwonden over de start van een nieuw millennium. Tijd gaat sneller dan we ons beseffen. Dat betekent ook dat we nu al verder moeten kijken dan de dag van vandaag als het gaat om het shopgedrag van klanten. Hoe ziet de toekomst eruit en waar moeten we rekening mee houden?

Michelle Evans, hoofd van de digitale consument bij onderzoeksgroep Euromonitor International, gaf een kijkje in de toekomst middels een presentatie. EarlyBridge deelt de belangrijkste punten uit die presentatie met u.

Einde aan gewoon winkelen

Over 20 jaar zullen we niet meer winkelen zoals we dat vandaag nog doen. Het winkelen is natuurlijk al langere tijd aan het veranderen. Zo’n 10 jaar geleden gingen we voor vrijwel alles nog gewoon naar de fysieke winkel. Internet en online shoppen stonden nog in de kinderschoenen. Het winkelen zoals we het nu kennen zal over twee decennia zo goed als ophouden te bestaan. Het tempo van technologische veranderingen neemt toe en tegen 2040 zullen consumenten voor meer van hun dagelijkse taken automatisering gebruiken.

Vijf belangrijke technologieën

Meerdere technologieën gaan steeds meer definiëren hoe mensen winkelen, wonen en werken. Er zijn vijf technologieën die de meeste veranderingen teweeg zullen gaan brengen. Het gaat dan om:

  • self service
  • artificial intelligence
  • personalisatie
  • augmented reality
  • supply chain

Deze technologieën zullen veel invloed op retail hebben, maar ook op onder meer transport, entertainment en zelfs onze woning. De detailhandel zal echter wel het meest worden beïnvloed.

Online verkoop groeit nóg sneller

Online verkopen zullen nog sneller gaan groeien. In de komende vijf jaar zal online verkoop al tien keer zo snel groeien dan fysieke verkoop. Dit is een trend die zich steeds verder uit zal gaan breiden, waardoor we elk jaar minder in een echte winkel zullen komen. Evans verwacht niet dat fysieke winkels helemaal zullen verdwijnen, zeker omdat 47 procent van de consumenten een product eerst wil proberen voor aanschaf.

Biometrische identificatie

Voor de wekelijkse boodschappen gaan we tegenwoordig ook niet allemaal meer naar de supermarkt. Een groeiend deel van de consumenten laat de boodschappen thuis bezorgen. Een ander deel laat de boodschappen klaarzetten in de supermarkt, zodat het alleen opgehaald hoeft te worden. Tijdens de presentatie liet Evans een illustratie zien van een supermarkt in 2040. Hierop was te zien dat een drone een pakket aan een winkel levert en de winkel staat vol met ophaalkasten die voor de consument 24/7 toegankelijk zijn met biometrische identificatie.

Bent u klaar voor de toekomst?

Bent u al klaar voor de grote veranderingen die in de nabije toekomst plaats zullen gaan vinden? Is uw customer experience up to date of laat deze nog te wensen over? EarlyBridge adviseert u graag en biedt diverse interessante workshops en trainingen om u verder te helpen. Meld u aan via onze website. Zo bent u zeker klaar voor de toekomst! Neem gerust eens contact met ons op voor advies of informatie.

Vorig bericht
Pop-up locaties zijn niet altijd nodig voor klantervaring
Volgend bericht
Inspiratie: 5x beleving toepassen in retail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.