Van offline naar online leren; hoe doet u dat?

We zijn in een vreemde tijd beland, waarin het coronavirus op veel vlakken voor moeilijkheden zorgt. De zorgsector staat wereldwijd op zijn kop, veel ondernemers komen in financiële problemen en eindeloos veel mensen worden gedwongen om vanuit huis te werken. Het onderwijs ondervindt natuurlijk ook veel problemen. Schooldeuren blijven dicht.

We hebben het dan niet alleen over onderwijs voor kinderen, maar natuurlijk ook over het onderwijs voor volwassenen. Offline leren wordt van het ene op het andere moment online leren. Hoe gaat u hiermee om? Wij geven u een aantal tips om het online leren te vereenvoudigen.

1. Een flexibele leerwijze die bij u past

Online leren is flexibel leren. Wanneer u dit niet gewend bent, dan kan het erg lastig zijn wanneer u van het ene op het andere moment geen keuze meer heeft. Het is belangrijk om even de tijd te nemen om te ontdekken wat voor u werkt. Waar heeft u behoefte aan en welke flexibele mogelijkheden zijn er beschikbaar? Ontdek uw nieuwe leerbehoeften en pas de werkwijze hier zo goed mogelijk op aan.

2. Zorg goed voor uzelf

Mensen die gewend zijn om dagelijks volgens een vast ritme te werken en te leren ondervinden moeite met het vinden van een nieuw ritme. Hierdoor wordt er vaak minder aandacht besteed aan zelfzorg, terwijl dit juist nu zo belangrijk is. Zo zijn er veel mensen die ineens het ontbijt overslaan wanneer zij thuis werken. Voorkom dit en probeer alle gezonde gewoonten vast te houden. Zorg voor een goede slaap, voor gezonde maaltijden en voldoende beweging.

3. Stel voldoende pauzes in

Mensen die ineens online moeten gaan leren vinden het lastig om de tijd goed in te delen. Er zijn mensen die ineens een stuk minder leren, maar er zijn ook mensen die er helemaal in op gaan en overal zo snel mogelijk doorheen willen lopen. Voor deze laatste groep is het belangrijk om vaste pauzes in te stellen, zoals u gewend bent bij offline leren. Pauzes zijn nodig om lichaam en geest even rust te bieden en op te laden.

4. Zorg voor een goed timemanagement

Ineens thuis leren of werken vraagt om discipline. Er is ineens niemand die over de schouder kijkt. U bent op uzelf aangewezen. Dat betekent dat het belangrijk is om zelf prioriteiten te stellen. Het is heel verleidelijk om eerst leuke dingen te gaan doen en daarna even te leren. Doe dit niet, want het risico is groot dat u er aan het einde van de dag geen tijd meer voor over heeft of geen zin meer in heeft. Doe eerst alles wat u moet doen, zodat u de tijd die u over heeft kunt besteden aan leuke dingen. Timemanagement is nu heel belangrijk.

5. Voorkom een teveel aan afleidingen

In de thuisomgeving hebben we over het algemeen met veel meer afleidingen te maken dan in een leer- of werkomgeving. Het is aan u om alles wat u kan afleiden te verwijderen uit uw leer- of werkplek. Zet de smartphone zonder geluid, zet alle notificaties op de laptop uit en vraag eventuele andere personen in de woning om u rustig te laten leren. Door alle afleidingen zo veel mogelijk te verwijderen uit de omgeving is het makkelijk er om voldoende focus te vinden voor het leren.

Verandering is lastig..

We weten allemaal dat verandering lastig is. Het wordt allemaal nóg lastiger wanneer verandering van het ene op het andere moment móet plaatsvinden. EarlyBridge heeft uiteraard ook de nodige veranderingen doorgevoerd in deze lastige tijd, waarin corona de hoofdrol speelt. Eén ding blijft onveranderd: wij blijven voor u klaarstaan. Ontdek online wat wij voor u kunnen betekenen of neem eens contact met ons op voor meer informatie of advies.

Vorig bericht
Leidinggeven op afstand: 7 tips voor managers
Volgend bericht
Boektip: The Power of Habit – Waarom doen we wat we doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.