2 uur p/w in de natuur doet wonderen voor uw team!

Een onderzoek dat werd uitgevoerd onder leiding van de Universiteit van Exeter toont aan dat de gezondheid en het welzijn van medewerkers aanzienlijk verbetert wanneer de medewerkers wekelijks minimaal twee uur in de natuur doorbrengen. Het onderzoek, dat voor de NIHR werd gefinancierd, wees uit dat mensen die wekelijks twee uur in de natuur doorbrengen een hoger psychologisch welzijn en een betere gezondheid melden dan mensen die niet of minder in de natuur komen.

De grens ligt op twee uur per week

De precieze tijd werd goed onderzocht. Het blijkt dat 120 minuten de grens is voor het al dan niet merken van de voordelen op de gezondheid en het welzijn. Mensen die minder dan 120 minuten per week doorbrachten in bossen, stadsparken en op stranden ervaarden de voordelen namelijk totaal niet. Dit geeft duidelijk aan dat de grens tussen het ervaren van voordelen en het niet ervaren van voordelen ligt op 120 minuten.

De voordelen gelden voor iedereen

Een belangrijk gegeven is wel dat de voordelen voor iedereen gelden. Voor het onderzoek werden 20.000 personen getest in Engeland. Onder deze mensen waren diverse groepen te onderscheiden, waaronder ouderen, volwassenen en jongeren, mannen en vrouwen, rijke en arme mensen, gezonde mensen en mensen met aandoeningen en handicaps, mensen uit goede buurten en slechte buurten, en mensen uit verschillende etnische groepen en diverse beroepsgroepen. Uiteindelijk bleek dat écht alle mensen voordelen ervaarden op de gezondheid en de psychische gesteldheid bij het doorbrengen van minimaal 120 minuten per week in de natuur.

Wat doet de natuur precies?

De vraag is natuurlijk wat de natuur dan precies met ons doet waardoor we ons beter voelen. Professor Terry Hartig van de Zweedse Universiteit van Uppsala, en co-auteur van het onderzoek, zegt hier het volgende over: “Er zijn veel redenen waarom tijd doorbrengen in de natuur goed kan zijn voor de gezondheid en het welzijn, waaronder het krijgen van perspectief op levensomstandigheden, het verminderen van stress en het genieten van quality time met vrienden en familie. De huidige bevindingen bieden waardevolle ondersteuning aan gezondheidswerkers bij het doen van aanbevelingen over tijd doorbrengen in de natuur om basisgezondheid en welzijn te bevorderen, vergelijkbaar met richtlijnen voor wekelijkse lichamelijke oefeningen.”

Medewerkers stimuleren om naar buiten te gaan

Bedrijven doen er goed aan om medewerkers te stimuleren om wat meer naar buiten te gaan, en dan uiteraard het liefst naar een natuurrijke en rustige omgeving. Is er een groen gebied in de buurt? Moedig werknemers dan aan om een half uur te gaan wandelen per werkdag. Hier profiteren bedrijven volgens het onderzoek zeker van. Wilt u ook meer uit uw medewerkers halen? Dan helpt EarlyBridge. Bij ontwikkelprogramma’s nemen wij deelnemers ook regelmatig mee naar buiten. Wij vertellen u graag meer over onze outdoor activiteiten. Neemt u gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

Vorig bericht
Maak kennis met Kathy van de Laar
Volgend bericht
De 10 vormen van weerstand op kantoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.