Binnen het team van EarlyBridge is Theo Ybema onze ervaren Learning Producer. Hij is verantwoordelijk voor de inhoud van de trainingen die we verzorgen.

Theo is een creatieve duizendpoot met een veelzijdige achtergrond. Hij is opgeleid als theaterdocent en werkte jarenlang als communicatietrainer. Daarnaast leerde hij video’s produceren, animaties maken en apps bouwen. Dat levert een brede skillset op die goed van pas komt in zijn functie als Learning Producer: “Mijn werk bestaat uit het ontwerpen van leerinterventies, van begin tot eind in nauwe samenwerking met collega’s en klanten.”

EarlyBridge heeft de afgelopen jaren een optimale mix gevonden van leerinterventies die passen bij verschillende opleidingsvraagstukken. In de tien jaar dat Theo bij EarlyBridge werkt, is hij actief betrokken geweest bij de overstap van puur klassikale training naar blended learning.

“Tegenwoordig bouwen we trainingsprogramma’s op door korte live-sessies te combineren met coaching-on-the-job en digitale leermiddelen. We zijn dus wel gewend aan digitale werkvormen. Toen we vorig jaar vanwege de lockdown ineens helemaal op afstand moesten trainen, bleek dat we die stap vrij snel konden maken.”

Overstap naar thuiswerken

Voor Theo zelf was de overstap naar volledig thuis werken goed te doen. “Het toeval wilde dat ik een maand voor de eerste lockdown net mijn eigen werkkamer thuis had ingericht, niet wetend dat ik er ook zoveel tijd zou doorbrengen. Ik beschouw mezelf als een van de mensen die zich relatief senang voelt bij het thuiswerken. Afgezien van de beperkingen die iedereen ervaart ben ik persoonlijk niet zwaar getroffen door de pandemie. Maar wat op mij grote indruk heeft gemaakt is de impact die het continu thuiswerken heeft op collega’s, klanten en deelnemers van onze onlinetrainingen. Ineens zag je iedereen zitten in hun eigen woonkamer of zolder en je zag dat veel mensen daar helemaal niet op ingesteld waren.

Klantenteams die van de ene op dag thuis alle klanten te woord moesten staan, zonder collega’s in de buurt om snel iets te vragen. Teamleiders die het contact met hun teams dreigden te verliezen. Hoe hou je contact met iedereen als het alleen kan met telefoon en internet? En hoe hou je dat werken op afstand op de lange duur vol? Allemaal nieuwe hulpvragen, niet alleen inhoudelijk en praktisch, maar ook persoonlijk van aard. Door goed met onze klanten in gesprek te gaan lukte het al snel om dit soort hulpvragen te adresseren. Door live programma’s om te bouwen naar online. Door workshops te maken over leidinggeven op afstand, maar ook door in te zetten op trainingen over vitaliteit. Het is voor iedereen een zware tijd en we doen ons best om op deze manier bij te dragen aan de oplossing.”

Tip voor organisaties

Voor organisaties die het maximale resultaat willen halen uit hun opleidingsprogramma’s heeft Theo een goed advies: “Iedere incompany training is ook een kans om de band met je team weer aan te halen. Juist in deze tijd is het belangrijk dat een training niet alleen maar focust op gedrag en vaardigheden. Mensen die thuis werken hebben snel het gevoel dat ze er helemaal alleen voor staan. Een training is daarom meer dan ooit een kans om mensen te verbinden en te inspireren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.