Leren op de werkvloer is het nieuwe trainen

Het is natuurlijk belangrijk om personeel te blijven trainen, op alle vlakken. Het volgen van trainingen, cursussen, workshops en opleidingen is belangrijk voor de toekomst. De wereld van automatisering staat niet stil. Er is zelfs al voorspeld dat maar liefst 50 procent van alle werkende Nederlanders niet meer geschikt is voor de uitvoering van de huidige functie binnen een termijn van slechts 10 jaar. Ook dit geeft aan dat blijven trainen – en dus ontwikkelen – aan absolute must is. Dit trainen gebeurt steeds vaker gewoon op de werkvloer.

Trainen tijdens werktijd is effectiever

Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om (delen van de) trainingen te laten plaatsvinden op de werkvloer, gewoon tijdens werktijd. Hier is een duidelijke reden voor. De trainingen blijken dan namelijk effectiever. Dit is goed te verklaren volgens veel werkgevers. De werkdruk ligt tegenwoordig veel hoger dan voorheen, waardoor werknemers aan het einde van de dag moe zijn.

Zij hebben dan geen zin meer om zich nog bezig te gaan houden met lesstof. Door op de werkvloer te trainen kan het aangeleerde direct in de praktijk worden toegepast én hoeven medewerkers thuis niet meer met lesstof aan de slag. Ook hoeven medewerkers geen lange dagen meer uit het werkproces gehaald te worden.

Informatie wordt beter onthouden

Hier komt nog bij dat medewerkers nieuwe kennis en informatie beter onthouden wanneer het aangeleerd wordt op de werkvloer. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de kennis wordt opgedaan in kleinere delen dan wanneer er een training zou worden gevolgd buiten het werk.

Ontwikkeling wordt steeds belangrijker

Bedrijven moeten aandacht blijven besteden aan ontwikkeling van het personeel. Medewerkers die zich blijven ontwikkelen ‘rollen’ mee in de wereld van automatisering. Zeker met het oog op de (nabije) toekomst is dit echt een must voor ondernemingen.

Masterclass voor medewerkers

EarlyBridge biedt diverse trainingen op het vlak van ontwikkeling, waaronder ook maatwerk trainingstrajecten. Een van onze trainingen welk erg goed aansluit op bovengenoemde trend is onze masterclass. Hierin trainen we in de ochtend een klein deel van het team en ga daarna op de werkvloer coachen. Zo krijgt een medewerker gelijk feedback op haar handelen en kan die zich snel ontwikkelen. Wilt u hier meer over weten? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw bedrijf door te nemen.

Vorig bericht
Top 10 uitdagingen om medewerkers te trainen
Volgend bericht
Leiden of lijden: Hoe is uw leiderschapsstijl?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu