Aanvraag Individuele coaching
Het is belangrijk om de customer experience (CX) strategie voortdurend te blijven meten. Dit is nodig om te kunnen blijven optimaliseren. De klantervaring wordt gevormd door meerdere aspecten, zoals retentie, aantrekkelijkheid en betrokkenheid.
Wanneer u deze drie zaken meeneemt in uw strategie, dan kunt u starten met het benchmarken van uw prestaties op basis van belangrijke KPI’s. Hieronder noemen wij 9 van deze belangrijke KPI’s.
Als het om marketingcampagnes gaat, dan is de ROI natuurlijk heel belangrijk. Deze statistiek helpt u bij het evalueren van de algemene groeisnelheid van uw bedrijf. Marketing draait tegenwoordig niet meer alleen om het adverteren, maar vooral om het weerspiegelen van de stem van uw klanten en het tegemoet komen aan de behoeften van deze klanten. Hoe effectiever de marketingcampagne, hoe beter de klantervaring wordt weergegeven.
Direct verkeer naar de website / webshop gaat hand in hand met merkbekendheid en genereert kansen voor toekomstige groei. Direct verkeer is het resultaat van elke interactie en iedere interactie draagt bij aan de klantervaring. Meet dus hoeveel mensen uw website bezoeken.
Het is belangrijk om te meten hoeveel tijd bezoekers op uw website doorbrengen. Dit geldt namelijk als indicator. U kunt hieraan zien in hoeverre de web-inhoud aantrekkelijk en relevant is. Het verbeteren van de CX op de website is één van de beste manieren om ervoor te zorgen dat klanten hun interesse niet verliezen. Via Google Analytics is deze data eenvoudig te zien.
De klantervaring is van cruciaal belang voor het koopproces. Het optimaliseren van de ervaring tijdens de customer journey helpt bij het verhogen van de succespercentages op elk contactpunt. Verhoogde conversiepercentages betekenen dat prospects langs de kopersfunnel bewegen, gestimuleerd door de klantervaring.
In de supermarkt komt het natuurlijk zelden voor dat iemand boodschappen doet en vervolgens een volle kar boodschappen voor de kassa achterlaat. Online is dit een ander verhaal. We hebben het dan over de zogenaamde shopping cart abandonment rate en deze ligt op een ruime 68 procent. Dit is behoorlijk hoog. Wanneer u veel te maken krijgt met verlaten winkelwagens, dan kan dit probleem vaak makkelijk worden opgelost door de CX opnieuw vorm te geven.
Het klantverlooppercentage is zeker ook belangrijk. Dit is het percentage dat aangeeft hoeveel klanten niet langer gebruik maken van de service van het bedrijf. Deze klanten hoeven niet per definitie verloren te zijn, maar kunnen ook ‘slapen’. Er moet dan actie worden ondernomen om hen weer actief te maken. Een hoog klantverlooppercentage moet uiteraard altijd worden voorkomen.
Net Promoter Scores (NPS) zijn van groot belang om te beoordelen waar u staat met uw klanten. Een lagere NPS geeft aan dat u moet werken aan het beïnvloeden van de mening van uw klanten over uw bedrijf. U kunt de Net Promoter Scores stimuleren door feedback van klanten in uw producten en diensten te integreren. Hier zijn uitstekende programma’s voor.
De gemiddelde resolutietijd verwijst naar de gemiddelde tijd die een klantenservicemedewerker nodig heeft om een probleem met de klant op te lossen. Deze statistiek hangt rechtstreeks samen met de klanttevredenheid en weerspiegelt de efficiëntie van uw team. Uw tijd tot afwikkeling is van belang. Hoe sneller, hoe beter. Hierbij mag de kwaliteit uiteraard nooit uit het oog verloren worden.
Klanttevredenheidsscores (CSAT) worden vaak gemeten op basis van interactietype. Hoge tevredenheidsscores laten een klantgerichte cultuur zien en geven aan dat u aan de verwachtingen van uw klanten heeft voldaan of zelfs heeft overtroffen of overtroffen. Heeft u lage scores? Dan is het tijd om aandacht te besteden aan het verbeteren van de klanttevredenheid.
U kunt voorkomen dat uw klanten naar de concurrent verdwijnen door zelf te zorgen voor de beste CX. EarlyBridge ondersteunt u hier graag bij. Wij informeren, adviseren en verzorgen relevante workshops en trajecten. Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.
Ben jij geïnteresseerd in Teaming en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies.
In de onbevreesde organisatie bespreekt Amy Edmondson in drie delen de kracht, de toepassingen op het werk en de creatie van een onbevreesde organisatie, een organisatie waarin het leiderschap een veilige ruimte creëert voor diversiteit en inclusie. Dit speelt een sleutelrol in organisaties die zich willen richten op groei, duurzaamheid en innovatie. Na het invullen van de onderstaande velden kan u de boekbespreking als document (pdf) downloaden.De onbevreesde organisatie
Extreme Teaming is een boek met een actuele boodschap die de kern blootlegt van succesvolle bedrijfsvoering: vertrouwen creëren en kaders zetten. Stap voor stap leggen de auteurs hoe leiders via Teaming succesvol kunnen bijdragen aan de bedrijfsvoering op het gebied van innovatie, productiviteit en conflictoplossing. Na het invullen van de onderstaande velden kan u de boekbespreking als document (pdf) downloaden.Extreme Teaming
Teaming is gebaseerd op het idee dat we, in een complexe omgeving met uitdagende opdrachten en een continu veranderende klantvraag, nooit meer uit kunnen gaan van statische concepten. We hebben alles en iedereen nodig om innovaties te doen, om resultaten te boeken en om mensen betrokken te laten zijn. Leiders worden uitgedaagd zowel op het gebied van motiveren als faciliteren. Na het invullen van de onderstaande velden kan u de boekbespreking als document (pdf) downloaden.Teaming
Als leiders verandering willen faciliteren en de ontwikkeling van individuen en teams stimuleren dan heb je gedeelde beelden nodig. Overeenstemming over modellen en concepten waardoor de discussie effectiever kan worden gevoerd, snelheid in besluitvorming wordt gerealiseerd en de verbinding tussen mensen tot stand kan komen.
Het versterken en ontwikkelen van aanpassingsvermogen. Motiveren van mensen door aandacht te besteden aan het versterken van kennis en vaardigheden. Daarbij is voor Teaming leidend dat de focus ligt op wendbaarheid als kerncompetentie. Wendbare individuen en teams leiden in Teaming tot het optimaal gebruik van informatie en kwaliteiten. Daarbij worden statische modellen losgelaten.
Teaming valt of staat bij de inbreng van kennis, vaardigheden en expertise van binnen en buiten bestaande teams. Inbreng van mensen die meningen willen geven, vragen durven stellen en uitdagingen doen. Daarvoor creëert een leider de atmosfeer waarin dit mogelijk is. Oprechte nieuwsgierigheid en continu leren zijn de leidende begrippen hierin.
Mensen motiveren en de focus op relaties en communicatie leggen kan alleen als er een visie als het fundament onder een beweging. Mensen hebben als individu en als teamlid een perspectief nodig om keuzes te kunnen maken en commitment te laten zien. Vooral het omarmen van het waarom achter een visie is daarbij van belang. Niet het corporate papier maar het eigen verhaal is daarbij leidend