Uw klantenservice team is belangrijk voor uw bedrijf. Dit team vormt hét aanspreekpunt voor klanten en een fijn, persoonlijk klantcontact zorgt voor tevreden en loyale klanten. Blije klanten zorgen op hun beurt weer voor tevreden medewerkers. Het is het doel om deze cirkel naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen, zodat er optimaal voordeel voor uw bedrijf ontstaat. Maar, hoe haalt u het beste uit uw klantenservice team? EarlyBridge geeft u graag 5 tips.

Wilt u de communicatie van uw team nog verder optimaliseren en verbeteren? Meld u of een teamlid zich dan nu aan voor een van onze open inschrijftrainingen!

1. Realiseer fijne werkplekken

De werkplek is heel belangrijk voor een klantenservice medewerker. De akoestiek moet goed zijn, de sfeer moet prettig aanvoelen en de werkplek mag persoonlijk zijn. Het is goed om fijne werkplekken te realiseren voor klantenservice medewerkers. Dit betekent dat zij geen last mogen hebben van omgevingsgeluiden, ook niet van hun collega’s. Daarnaast hebben zij de beschikking nodig over alle tools die het werk makkelijker maken. Vanzelfsprekend moet het meubilair ergonomisch in orde zijn. Wilt u écht tevreden medewerkers? Bied hen dan ook een budget om wat persoonlijke aankleding te kopen voor hun eigen werkplek.

2. Toon waardering voor de medewerkers

Waardering wordt vaak onderschat, net als het werk van klantenservice medewerkers. Het zijn deze medewerkers die het vaakst te maken krijgen met boze, verdrietige, gefrustreerde of ronduit woedende mensen. Het is aan deze medewerkers om ervoor te zorgen dat de klanten toch met een positief gevoel het gesprek afsluiten. Dit is soms een pittige taak. Toon daarom waardering voor de klantenservice medewerkers en geef eens een extraatje. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere snack tussendoor, aan gebakje in de koffiepauze of een leuke cadeaubon.

3. Stel een aantal teamdoelstellingen op

Binnen bedrijven wordt er vaak gekeken naar prestaties van medewerkers op zich. Toch is juist het teamgevoel vaak belangrijk om het maximale uit medewerkers te halen. Zij moeten zich binnen het team verbonden voelen en dit gaat niet wanneer zij alleen op hun eigen kunnen worden beoordeeld. Het is aan te raden om een aantal teamdoelstellingen in te richten. Zo stimuleert u samenwerking, wordt het teamgevoel sterker en gaan de prestaties omhoog.

4. Tijd voor een persoonlijk gesprek

Neem met regelmaat de tijd om een persoonlijk gesprek aan te gaan met de klantenservice medewerkers. Voor uw klanten is het belangrijk om echt gehoord te worden door de klantenservice medewerkers. Een goed voorbeeld doet volgen. Het is aan u om te laten zien dat de werknemers zelf ook gehoord worden. Toon empathie en interesse, luister naar ideeën en bied vertrouwen. Zo werkt u aan een persoonlijke vertrouwensband en dit verhoogt de prestaties van de werknemers.

5. Bied goede ontwikkelingsmogelijkheden

Zelfontwikkeling is het mooiste cadeau wat iemand aan zichzelf kan geven. Hoe waardevol is het dan als een werkgever zelfontwikkeling aanbiedt? Klantenservice medewerkers willen blijven ontwikkelen, hun talenten versterken en nieuwe vaardigheden aanleren. Bied hen voldoende ontwikkelingsmogelijkheden om steeds meer uit zichzelf te kunnen halen. Dit leidt tot een hogere werktevredenheid en daarmee ook tot betere werkprestaties. Natuurlijk bent u bij EarlyBridge aan het juiste adres voor effectieve trainingen voor werknemers, ook voor klantenservice medewerkers. Bekijk de mogelijkheden online of neem eens contact op voor meer informatie of advies.

Wilt u de communicatie van uw team nog verder optimaliseren en verbeteren? Meld u of een teamlid zich dan nu aan voor een van onze open inschrijftrainingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.