Impact vergroten als manager: zo doet u dat!

Welke impact heeft u als manager? Veel managers willen zelf een optimale impact hebben, maar willen ook dat de impact van hun team en zelfs de totale onderneming optimaal is. Logisch, want daar werken we allemaal naartoe. Toch blijkt het in de praktijk helemaal niet zo eenvoudig te zijn om de impact te vergroten. Hoe kunt u dit nu het best doen? Wij vertellen u hier graag meer over.

Ontdek waar u energie van krijgt

U heeft de meeste impact wanneer u enthousiast bent. Enthousiasme werkt aanstekelijk en dat betekent dat uw impact groter wordt. Dit betekent dat het goed is om te gaan ontdekken waar u nu precies energie van krijgt. Waardoor gaat u fluitend naar het werk? Wat zorgt voor die glimlach op uw gezicht? Wanneer passie en talent gecombineerd worden ontstaat er energie. Deze energie kan worden ingezet om te verbinden en precies dat is nodig om uw impact te optimaliseren.

Ontdek de bestaande patronen

Het leven bestaat uit patronen, mensen bestaan uit patronen en samenwerkingsverbanden bestaan uit patronen. Kortom, patronen zijn belangrijk! Om een optimale impact te bereiken is het nodig om samen te werken, om te faciliteren en te verbinden. Dit doet u het best door u voortdurend bewust te zijn van patronen. Hierbij kunt u natuurlijk denken aan de patronen van de personen binnen uw team, maar kijk ook zeker eens naar uw eigen patronen.

Welke ‘standaarden’ heeft u en in welke mate beïnvloeden deze uw impact? Het is goed om uw eigen patronen en dat van anderen binnen uw team eens ter discussie te stellen. Door de patronen te herkennen kunnen deze worden bijgesteld en op elkaar worden afgestemd voor een grotere impact.

Ontdek uw specifieke waarden

Iedereen heeft unieke waarden. Wanneer we willen verbinden met elkaar, dan spelen emoties altijd een rol. Emoties zijn heel persoonlijk. U kunt eens terugdenken aan verbindingen waar u het meest plezier uit heeft gehaald en waar u grote successen mee bereikt heeft. Vervolgens kunt u analyseren om te ontdekken welke specifieke waarden daarin een belangrijke rol speelden. Zo ontdekt u welke waarden voor u belangrijk zijn als het om verbinden gaat. Door goed te weten welke waarden een grote rol spelen kan hier meer aandacht aan worden besteed en wordt de impact groter.

Wilt u ook meer impact?

Wilt u zelf meer impact op uw team, wilt u meer impact van uw team of wilt u de impact van het hele bedrijf vergroten? Dan komt hier veel bij kijken. EarlyBridge helpt u graag bij het vergroten van de impact. Wij vertellen u hier graag vrijblijvend meer over. U kunt altijd contact met ons opnemen.

Vorig bericht
Fijne feestdagen en een klantvriendelijk 2020!
Volgend bericht
Zijn we niet te streng voor onszelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.