HOW TO MOVE PEOPLE

Je strategie vertalen naar resultaten: hoe doe je dat?

Als leider heb je een belangrijke uitdaging om de bedrijfsstrategie te vertalen naar de praktijk om doelstellingen te behalen. Omdat resultaten beginnen met mensen, is de echte uitdaging hoe je je medewerkers in beweging kunt brengen om je strategie waar te maken.

Onderzoek toont aan dat mensen beter presteren wanneer ze gemotiveerd zijn. Volgens Gallup hebben teams met een hoge medewerkersbetrokkenheid een betere klantbetrokkenheid, hogere productiviteit, betere retentie en 21% hogere winstgevendheid.

Pink en intrinsieke motivatie

In de theorie van Daniel Pink zijn er drie componenten van intrinsieke motivatie:

  • Autonomie – mensen worden vertrouwd, in staat gesteld om keuzes te maken in hun eigen ontwikkeling en in hoe ze hun rol vervullen en bijdragen aan de strategie en doelen
  • Meesterschap – mensen worden in staat gesteld hun potentieel te realiseren, krijgen de tools en training die ze nodig hebben om te blijven groeien, leren en hun vaardigheden te verbeteren
  • Doelgerichtheid – mensen begrijpen het grote geheel, waarom het belangrijk is en worden aangemoedigd om hun vaardigheden te gebruiken om bij te dragen aan het grotere goed van de organisatie en haar klanten.

Hoe kun je deze drie componenten gebruiken om intrinsiek gemotiveerde medewerkers te laten groeien?

Bepaal een duidelijke richting

Stel duidelijke doelen voor je organisatie. Maak drie leidende doelen die iedereen kan omarmen en aan bijdragen. In de woorden van de grote filosoof The Cheshire Cat uit Alice in Wonderland: “Als je niet weet waar je heen gaat, zal elke weg je daarheen brengen”.  Maak je richting en intentie duidelijk, zodat iedereen weet waar je naartoe wil.  Laat mensen zelf bepalen hoe ze de doelen gaan bereiken. Laat ze zelfstandig het ‘hoe’ invullen.

Creëer een drumbeat van focus

Breng de kernboodschap terug tot 5 belangrijke punten die jij en je team kunnen gebruiken om consistent te communiceren en de focus te benadrukken. Gebruik die ‘talking points’ om een ​​cadans van communicatie te creëren, je drumbeat. Als je je boodschap vaak herhaalt, kent iedereen het ritme en kan zelfstandig op de maat dansen.

Help medewerkers hun persoonlijke doelen te verbinden met jouw strategie en bedrijfsdoelen. Laat ze de vraag beantwoorden: “Hoe ga ik bijdragen?” om eigenaarschap en commitment te creëren.

Zorg ervoor dat men wil en het doel kan bereiken

Geef mensen de kans om zich  te committeren aan het doel, om je strategie te omarmen.  Neem ze mee in je verhaal door je ‘talking points’ te koppelen aan een persoonlijk verhaal. Begeleid ze om de juiste competenties en skills te ontwikkelen om effectief, vaardig en met plezier bij te dragen aan de ambities. Investeer in ze als bewijs van jouw commitment aan het doel en je strategie.

Door leerinterventies ‘by design’ aan te bieden maak je je mensen sterker in hun rol en versnel je de activatie van je strategie in de praktijk.

Het succes van je medewerkers bepaalt jouw succes.

Hoe breng je ze in beweging? Hoe zorg je voor de juiste mindset, de juiste skills, het juiste gedrag?

Weten jouw medewerkers waar je heen gaat? Kennen ze je drumbeat van focus? Zijn ze betrokken en hebben ze de juiste mindset en skills om het juiste gedrag in de praktijk te brengen?

EarlyBridge ontwikkelt en implementeert leiderschapstrajecten die zo dicht mogelijk op praktijk aansluiten. Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.