Google is niet alleen de maker van de zoekmachine die dagelijks door miljarden mensen wereldwijd wordt gebruikt. Google is natuurlijk ook één van de meest succesvolle bedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft meer dan 70.000 medewerkers. Als er een bedrijf is dat weet wat er nodig is om een team effectief te maken, dan is het Google wel.

Google geeft 5 sleuteldynamica weg

Een team moet effectief zijn om optimaal te kunnen functioneren. Teamleden moeten goed op elkaar ingespeeld zijn en moeten op elkaar kunnen vertrouwen. Google onderzocht eens wat het nu is dat teams effectief maakt. Uiteindelijk ontdekte Google dat dit te maken had met 5 sleuteldynamica. U vindt ze hieronder.

1. Psychologische veiligheid

Teamleden moeten zich psychologisch veilig voelen. Dit betekent dat zij risico’s durven te nemen zonder bang te zijn te worden uitgelachen. Zij hoeven zich nergens voor te schamen tegenover de andere teamleden.

2. Betrouwbaarheid

De teamleden moeten op elkaar kunnen vertrouwen in die mate dat zij taken door andere teamleden durven uit te besteden zonder te vrezen dat de kwaliteit van het resultaat hierdoor vermindert.

3. Structuur en helderheid

Effectieve teams bestaan uit teamleden die precies weten wat zij moeten doen, wat er bereikt dient te worden en wat er specifiek van hen wordt verwacht.

4. Betekenis van werk

De betekenis van het werk is heel belangrijk voor de teamleden van effectieve teams. Zij geven om wat zij doen. Het werk betekent echt iets voor hen persoonlijk.

5. Impact van werk

Effectieve teams zijn zich sterk bewust van de impact van het werk wat zij doen en zij voelen zich hier goed bij. Hierdoor voelen zij zich zeer nuttig.

Effectief team maken

Bedrijven die werken met effectieve teams presteren het best, op alle vlakken. Als u een team heeft dat niet optimaal presteert, dan merkt u dit aan alles, waaronder ook aan het klantcontact. Wilt u uw klantcontact verbeteren met de inzichten van ons en Google? Volg een training, workshop of neem contact op voor advies op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.