Aanvraag Individuele coaching
Weet u nog, de wereld voor de komst van internet, toen het nog mogelijk was om af en toe even weg te zinken in een periode van downtime? Deze periode is voorgoed voorbij. Nu we allemaal, ook de consument, leven met internet is het eigenlijk niet meer mogelijk om even ‘uit’ te staan. Bedrijven moeten altijd ‘aan’ zijn om te voorkomen dat de consument de overstap naar de concurrent maakt.
Downtime is er niet meer bij voor bedrijven die succesvol willen blijven in de toekomst. Wat is het gevolg van downtime op het klantcontact en de tevredenheid?
Downtime kan natuurlijk op meerdere manieren worden uitgelegd, zeker in deze tijd. We spreken van downtime wanneer een bedrijf even ‘rustig’ blijft op het gebied van acties en aanbiedingen of in perioden waarin er even wat minder aandacht is voor de ‘beleving’ van de klant. Anderzijds spreken we ook van downtime wanneer we een webwinkel even offline halen voor een update of wanneer de webwinkel offline gaat door een storing.
Dan hebben we het nog niet over de offline momenten door toedoen van hackers. Downtime is killing voor alle retailers en e-tailers, ongeacht het soort downtime. Iedere seconde kan dé seconde zijn waarin de consument naar de concurrent beweegt.
Bedrijven moeten goed focussen op de beschikbaarheid, ofwel de availability. Dit is nodig om de downtime zo veel mogelijk tot een minimum te brengen. Het eenvoudigweg maken van back-ups is niet meer voldoende. Er moet bijvoorbeeld ook met regelmaat een test back-up worden gemaakt en er moet worden gedacht aan herstel. Alles moet voortdurend goed werken en er moet een actieplan zijn voor wanneer er onverhoopt iets niet goed werkt. Bedrijven moeten een zogenaamde ‘availability gap’, ofwel een beschikbaarheidsgat, voorkomen. Data en services moeten 24/7 beschikbaar zijn.
Een grote ergernis bij veel consumenten is dat er geen of zeer laat een reactie komt op chatbericht. Vaak heeft een medewerker meerdere chats open staan en kan een gesprek dus stilvallen. Dit is dus een illusie van goede bereikbaarheid voor ons. Het bedrijf denkt dat het goed geregeld is, maar de klant ervaart iets heel anders.
Bedrijven moeten in deze tijd dus eigenlijk altijd ‘aan’ zijn en dit geldt ook zeker voor het klantcontact. Het vertrouwen van consumenten moet worden gewonnen en het klantcontact speelt hier een grote rol in. Hierbij moet er zeker ook aandacht zijn voor een multi-channel strategie. Wilt u uw klantcontact verbeteren? Volg een training, workshop of neem contact op voor advies op maat.
Ben jij geïnteresseerd in Teaming en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies.
In de onbevreesde organisatie bespreekt Amy Edmondson in drie delen de kracht, de toepassingen op het werk en de creatie van een onbevreesde organisatie, een organisatie waarin het leiderschap een veilige ruimte creëert voor diversiteit en inclusie. Dit speelt een sleutelrol in organisaties die zich willen richten op groei, duurzaamheid en innovatie. Na het invullen van de onderstaande velden kan u de boekbespreking als document (pdf) downloaden.De onbevreesde organisatie
Extreme Teaming is een boek met een actuele boodschap die de kern blootlegt van succesvolle bedrijfsvoering: vertrouwen creëren en kaders zetten. Stap voor stap leggen de auteurs hoe leiders via Teaming succesvol kunnen bijdragen aan de bedrijfsvoering op het gebied van innovatie, productiviteit en conflictoplossing. Na het invullen van de onderstaande velden kan u de boekbespreking als document (pdf) downloaden.Extreme Teaming
Teaming is gebaseerd op het idee dat we, in een complexe omgeving met uitdagende opdrachten en een continu veranderende klantvraag, nooit meer uit kunnen gaan van statische concepten. We hebben alles en iedereen nodig om innovaties te doen, om resultaten te boeken en om mensen betrokken te laten zijn. Leiders worden uitgedaagd zowel op het gebied van motiveren als faciliteren. Na het invullen van de onderstaande velden kan u de boekbespreking als document (pdf) downloaden.Teaming
Als leiders verandering willen faciliteren en de ontwikkeling van individuen en teams stimuleren dan heb je gedeelde beelden nodig. Overeenstemming over modellen en concepten waardoor de discussie effectiever kan worden gevoerd, snelheid in besluitvorming wordt gerealiseerd en de verbinding tussen mensen tot stand kan komen.
Het versterken en ontwikkelen van aanpassingsvermogen. Motiveren van mensen door aandacht te besteden aan het versterken van kennis en vaardigheden. Daarbij is voor Teaming leidend dat de focus ligt op wendbaarheid als kerncompetentie. Wendbare individuen en teams leiden in Teaming tot het optimaal gebruik van informatie en kwaliteiten. Daarbij worden statische modellen losgelaten.
Teaming valt of staat bij de inbreng van kennis, vaardigheden en expertise van binnen en buiten bestaande teams. Inbreng van mensen die meningen willen geven, vragen durven stellen en uitdagingen doen. Daarvoor creëert een leider de atmosfeer waarin dit mogelijk is. Oprechte nieuwsgierigheid en continu leren zijn de leidende begrippen hierin.
Mensen motiveren en de focus op relaties en communicatie leggen kan alleen als er een visie als het fundament onder een beweging. Mensen hebben als individu en als teamlid een perspectief nodig om keuzes te kunnen maken en commitment te laten zien. Vooral het omarmen van het waarom achter een visie is daarbij van belang. Niet het corporate papier maar het eigen verhaal is daarbij leidend