Boektip: Turn the ship around – Leiders creëren leiders

Het boek Turn the ship around werd geschreven door de kapitein van een onderzeeër. Dit klinkt misschien niet spectaculair, maar het boek is toch zeker een boek dat uw kijk op het zakenleven compleet de andere kant op zal sturen. Wellicht bent u bekend met bestsellers Start with Why, Drive en 5th Discipline. Deze bestsellers hebben ook gezorgd voor grote veranderingen in het bedrijfsleven. Het boek Turn the ship around past zeker in dit rijtje van toptitels.

Waarom het boek Turn the ship around?

We hebben te maken met een zakenwereld die steeds sneller verandert. De hiërarchische bedrijven, waarin nog heel duidelijk het onderscheid wordt gemaakt tussen de leiders en de volgers, hebben steeds meer moeite met het omgaan met deze veranderingen. Turn the ship around, geschreven door David Marquet, bestaat volledig uit waargebeurde verhalen. Het zijn de ervaringen van de auteur, die kapitein was van een Amerikaanse marine onderzeeër. Zijn onderzeeër zette de slechtste prestaties neer en dit zorgde ervoor dat hij een nieuw leider wilde worden. Hij beschrijft in Turn the ship around zijn zoektocht naar nieuw leiderschap, zijn persoonlijke ontwikkeling en de manier waarop de bemanning hiermee omging.

Wie zijn de leiders?

Turn the ship around is een Engelstalige paperback met 272 pagina’s vol inspiratie. Het boek verscheen in 2015 en heeft wereldwijd veel indruk gemaakt binnen de meest uiteenlopende bedrijven. Dit boek laat namelijk zien hoe volgers worden omgevormd tot leiders, en dat is precies wat bedrijven nodig hebben om meer succes te boeken. EarlyBridge heeft hier eerder een interessante case over gedeeld: Leiders creëren leiders. Het boek Turn the ship around zal er zeker voor zorgen dat uw kijk op het bedrijfsleven compleet verandert.

Bestel Turn the ship around hier.

Geef het team verantwoordelijkheid

Ook in ons land kennen we nog veel bedrijven die vasthouden aan een strakke structuur. Aan de top staan de mensen die zich verschuilen achter computers, op de werkvloer staan de mensen die ‘volgen’. Turn the ship around leert u veranderingen aan te brengen in deze structuur en helpt u om van de volgers op de werkvloer echte leiders te maken. Het boek biedt u de meest uiteenlopende praktische tips om als bedrijf te veranderen, maar ook om competenties van personeel te vergroten en controle op te geven. Dit boek maakt uw onderneming zeker succesvoller.

Leadership optimalistatie van EarlyBridge

We willen allemaal doelen bereiken. We willen de kracht van medewerkers vrijmaken en het bedrijf zelfredzaam maken. Dit gaat allemaal niet vanzelf. EarlyBridge ondersteunt u hier graag in. Zo bieden wij een uniek Leadership Intent programma op maat.

Vorig bericht
De 4 bouwstenen van Customer Centricity
Volgend bericht
Hoe neemt u uw medewerkers mee in de veranderingen door Corona?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.