Boektip: The Power of Habit – Waarom doen we wat we doen?

Herkent u het volgende: u vraagt iemand of hij of zij een kop koffie wil en de persoon kijkt eerst op de klok voordat er een antwoord komt. Veel mensen herkennen dit. We doen het zelf vaak ook. Waarom? Omdat we gewoontedieren zijn. Half acht is te vroeg voor een kop koffie, half negen is eigenlijk nét te laat. Dit geeft aan hoe sterk we ons gedragen naar de gewoonten die we onszelf hebben aangeleerd. Het boek The Power of Habit leert u alles over gewoonten, de goede en de slechte, en geeft u inzicht in wat zij doen voor het gedrag en de prestaties. Uiteraard leert het boek u ook hoe u gewoonten naar uw hand kunt zetten.

Waarom het boek The Power of Habit?

Er zijn meerdere redenen waarom wij The Power of Habit écht aanraden. Op de eerste plaats zijn het voor een groot deel onze gewoonten die ons vormen tot wie we zijn en hoe we ons gedragen. Dit heeft ook invloed op ons presteren. Hoe meer goede gewoonten, hoe beter we functioneren. Daarnaast raden wij het boek ook zeker aan omdat u er maar liefst 5 gratis e-boeken bij krijgt die stuk voor stuk interessant zijn. Deze 5 titels vertellen u nóg meer over het veranderen van gedrag door het aanpakken van gewoonten.

Waarom doen we wat we doen?

Het Engelstalige boek The Power of Habit werd in juli 2013 uitgebracht door Alexandra Masters. De paperback telt slechts 74 pagina’s en is daarmee een perfect boek om in korte tijd veel van te leren. Dit boek biedt vooral veel inzicht in hoe gewoonten ontstaan, wat gewoonten doen voor ons en op welke manier we gewoonten kunnen veranderen. We hebben allemaal bepaalde gewoonten. Verkeerde gewoonten beïnvloeden ons dagelijks leven en presteren, net als de goede gewoonten. Hoe leert u nieuwe gewoonten aan en hoe laat u de verkeerde gewoonten los? Dát leert u in The Power of Habit. Bestel The Power of Habit hier.

Gedrag in de dagelijkse praktijk

Het afleren van een gewoonte is niet eenvoudig. Denk maar eens aan roken. Schaft u de sigaretten ineens af? Dan mist u iets in de handen. U mist iets bij de koffie of tijdens die gezellige avonden in de bar. U míst iets.. Daar wordt u chagrijnig van, minstens, en dat laat zien dat verandering van gewoonte veel impact heeft. Het advies luidt dan ook altijd: liever vervangen dan schrappen. U kunt beter een slechte gewoonte vervangen door een goede gewoonte dan een slechte gewoonte gewoon schrappen, voor zover dat al ‘gewoon’ lukt. The Power of Habits, en de bijkomende gratis e-boeken, leren u hoe u in de praktijk omgaat met gewoonten en hoe u gewoonten kunt veranderen op effectieve wijze. Dit boek verandert levens!

Ondersteuning voor leidinggevenden

Leidinggevenden hebben, net als ieder ander, ook gewoonten. Deze gewoonten leiden tot een bepaald gedrag en juist dit gedrag heeft veel invloed in de manier waarop er leiding wordt gegeven. EarlyBridge ondersteunt leidinggevenden en biedt unieke leiderschapstrajecten met een optimaal effect in de praktijk.

Vorig bericht
Van offline naar online leren; hoe doet u dat?
Volgend bericht
Employee journey is de start van de customer journey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.