De 4 soorten managers: welke bent u?

Managers zijn managers, of niet? Niet helemaal. Er zijn namelijk meerdere soorten managers te onderscheiden. Wanneer we kijken naar de hoofdgroepen, dan zien we 4 soorten managers, namelijk de teacher manager, de cheerleader manager, de always-on manager en de connector manager. Wij vertellen u graag meer over deze soorten, zodat u voor uzelf kunt bepalen wat voor manager u zelf bent.

1. De teacher manager

De teacher manager is van mening dat de eigen aanpak deels correct is vanwege zijn of haar expertise en ervaring. Deze managers vertrouwen op hun eigen sterke staat van dienst en sturen de ontwikkeling van medewerkers goed aan. De feedback die gegeven wordt door de teacher manager is van adviesgeoriënteerde aard.

2. De cheerleader manager

De cheerleader manager biedt feedback en coaching waarbij geen grote aandacht voor details bestaat. Deze manager is vooral een groot fan van positieve feedback en als het even kan zal deze manager het geven van kritiek uit de weg gaan. De cheerleader manager stelt medewerkers in staat om de ontwikkeling compleet in eigen handen te nemen.

3. De always-on manager

De always-on manager zorgt ervoor dat de ontwikkeling van alle werknemers wordt gestimuleerd. Deze manager zet met regelmaat een stap harder om medewerkers op het juiste moment te voorzien van feedback en coaching. De always-on manager biedt hierdoor feedback en coaching ‘on the spot’, op frequente basis.

4. De connector manager

De connector manager verbindt medewerkers met anderen voor hun ontwikkeling wanneer zij zelf de expertise op het betreffende gebied missen. Deze managers richten zich meer op het opbouwen van kwaliteitsrelaties dan op de hoeveelheid feedback die aangeboden wordt. De connector manager biedt gerichte feedback en zorgt voor een positieve teamomgeving.

Welke soort manager scoort nu het best?

Iedere soort manager heeft eigen kenmerken, kwaliteiten en tekortkomingen. Welke soort manager is nu het best? Gartner, die een onderzoek naar de soorten managers heeft verricht, geeft aan dat de beste resultaten in deze moderne tijd verwacht zouden worden van de always-on manager, maar in werkelijkheid scoort deze manager het laagst. Het blijkt dat de connector manager de beste resultaten boekt. Volgens Gartner heeft dit vooral te maken met het feit dat deze manager zorgt voor de extra investering in relaties, met het gezamenlijk leren en het opbouwen van een succesvol netwerk.

Bent u een connector manager?

Het onderzoek toont aan dat de connector manager, met maar liefst 26%, zorgt voor de beste resultaten op de werkvloer. Bent u een connector manager? Ga dan vooral zo door! Bent u een andere soort manager en wilt u hier verandering in aanbrengen? EarlyBridge helpt u graag. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om te ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen.

Vorig bericht
Kan een medewerker ook té betrokken zijn?
Volgend bericht
Minder fysieke schoenenwinkels: gevolgen voor klantbeleving?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.