full
border
#666666
http://www.earlybridge.nl/wp-content/themes/eb2014/
http://www.earlybridge.nl/
#005d83
style3

Mindhacking, de praktijk van beïnvloeden

We are professional.

Mindhacking, de praktijk van beïnvloeden

Fragment New Business radio aflevering People Power. In deze aflevering neemt Glenn van der Burg je mee langs drie onlangs verschenen managementboeken. Remy Gieling van 100 Business Bytes, Ronald van Aggelen van Mindhacking en Aart Goedhart van Proceskunde: Een pleidooi voor werken met Aandacht vertellen over hun boek en tillen een tipje van de sluier op. Luister hier het fragment met Ronald van Aggelen over zijn boek Mindhacking. 

Ronald van Aggelen, partner bij EarlyBridge is auteur van Mindhacking, de praktijk van beïnvloeden.

Er is grote weerstand tegen het gebruik van het woord manipuleren, het roept snel negatieve associaties op. Mensen zijn bang om gemanipuleerd te worden en ze worden boos als ze vermoeden dat zijzelf of anderen worden gemanipuleerd. Daarbij denken mensen dan dat ze geen invloed meer hebben op hun handelen. Tegelijkertijd bestaat er ook bij velen het besef dat we altijd bezig zijn met zaken naar onze hand te zetten en dat manipulatie dus de gewoonste zaak van de wereld is.

Door in dit boek de praktijkervaring en de wetenschap te combineren, geeft Ronald van Aggelen de lezer zicht op de achtergronden en toepassingsmogelijkheden van mindhacking. Bij mindhacking (het proces om mensen van A naar B te brengen waarbij B van te voren bepaald is) kunnen verschillende technieken worden toegepast. Mindhacking is gericht op het maximaal benutten van de hersencapaciteit om gedrag te beïnvloeden. De angst voor manipuleren en het taboe erop probeert Ronald van Aggelen met dit boek te doorbreken. Want: we kunnen mindhacking niet alleen in ons eigen voordeel gebruiken, maar ook voor het welzijn van anderen.

In dit boek combineert hij zijn ervaringen met de wetenschappelijke kennis over beïnvloeding en neuropsychologie. Ruim dertig jaar werkervaring met mensen die keuzes maken, keuzes moeten maken en keuzes vermijden levert honderden praktijkvoorbeelden van beïnvloeding. De wetenschap heeft met haar experimenten en onderzoeken mechanismen en patronen aangetoond die hun basis hebben in de werking van onze hersenen. De technieken van mindhacking die Ronald van Aggelen in zijn boek de revue laat passeren zijn framing, priming, nudging, coping, choices en reinforcement.

default
Loading posts...
magnifier
#005d83
off
none
loading
off